Kort och koncist.

Nämen hej hej. Nu har jag hittat tillbaka.
Bättre sent än aldrig. Och snart är det månaden då jag ska köpa min dator. Wiho.
Idag har jag jobbat på Ryttaren för sista gången på ett tag. Men vem vet, kanske jag kommer tillbaka?

Nu har jag iaf tre stenhårde samsterdagar framför mig. Monkeyn och jag tänkte åka båt idag. Men det får bli en kvälsstur verkar det som för jag har minst ett Top Model att titta på innan jag känner mig redo. Håhåjaja.

Imorgon åker jag till Oslo för att fixa en massa skattepapper och annat trist. men sånt måste man ju tydligen ha.
Petitesser.

Men som sagt var, först Top Model.

Ville bara säga...

...att nu är jag tillbaka igen. Glad och nöjd och lite svettig.
Det var fantastiskt i Gagnef och jag hade skitkul. Återkommer med mer info.
Monkeyboy och jag åker ut till kusten idag och solar och badar, kanske vi tar båten ut också.
Det blir en najs dag iaf!

Vi hörs snart igen!

Yeah, it makes me smile.

Lily Allen - Smile (revisited)


Vad är det för ett jävla liv!?

En morgon när jag jobbade och var nere i matsalen för att hämta en frukostbricka så kunde jag inte undgå att höra mattanterna samtala. Vi har en bambatant som verkligen är bambatanten no.1. Hon är liten och väldigt tjock med runda glasögon och har alltid ett stort rött förkläde. När hon pratar så brummar hon verkligen och pratar någonslags uddevalladialekt med en tydlig touch av göteborska. Just denna morgon var hon tillbaka efter en tids sjukdom, förkylning, och berättade högljutt för de andra om hur jävligt hon hade mått. Precis när jag kommer fram till disken för att hälla upp flingor så säger högt och frågande  "Vad är det för ett jävla liv!?" (med göteborsk betoning på jävla) och syftar på sin period som förkyld och febrig. Denna syn och dessa ord har verkligen etsat sig fast i min hjärna och så fort nåt jobbigt eller negativt händer så hör jag hennes röst inne i mitt huvud och ställer mig frågan "vad är det för ett jävla liv?". Helt enkelt för att det lät och såg så fruktansvärt komiskt ut. Det får mig helt enkelt att le.

Som t.ex. nu när jag gnisslat tänder över den här nedrans bikinin. Där stod jag framför spegeln nertryckt i alla möjliga och omöjliga kreationer och bara ser hur det ser jävligt osmickrande ut helt enkelt. Och så hör jag bambatantens ord eka inne i mitt huvud. Och jag kan inte annat än att le och dra in magen lite, så känns det bättre. Ja, för jag kan ju OMÖJLIGT ha haft det lika jävligt som hon hade det under sin förkylning. Jag känner verkligen hur fruktansvärt dåligt hon tyckte att hon mådde under sin förkylning, och jag i min bikiniångest där framför spegeln är verkligen inget att ens jämföra med.

Ja. Så nu har jag iaf köpt en bikini. En rosa med vita prickar på. Jag känner mig faktiskt nöjd. Helt otroligt nog.
Så nu ska jag packa. Det är svårt. Jag vet inte vilka kläder jag ska ta med mig. Det är alltid lika svårt. Fyndade iaf en benvit maxiklänning på Gina Tricot och den ska med. Och mina chinos. Och mina longboardjeans. Och sen lite annat smått och gott. Jaja. Det brukar komma till mig när jag står där och kastar kläder in och ut ur garderoben i ren frustration.

Gaah. Svettas redan lite grann.

Gagnef, here I come!

Tjenis. Nyss hemkommen från jobbet. En hård dag. NOT.
Började halv ett, körde ut en tant i solen, åt glass, umgicks med mina trevliga arbetskamrater, gick hem.
Så meningslös dag, men jaja. Pengar till mig.
Jag fixade ju dessutom en vikarie för mig på fredag, så det betyder att vi ger oss av till Gagnef IMORGON! Jag slutar två och jag skulle tro att vi beger oss rätt så på direkten efter det. Det ska bli gryyymt kul. Speciellt med det fina vädret och avsaknaden av festival i sommar.

Så resten av dagen blir det tvättning, packning och lite planerande. Tar mig en sväng till Överby för att göra ett tappert försök att "hitta" (haha, som om det vore så enkelt) en bikini.

Ja, det här ska bli riktigt roligt! Är taggad som tusan!

Nu måste jag hoppa av mig lite!



En Vit Vinterhymn I Juli.

Nu har jag hittat nytt band igen. Den här gången ska Monkeyboy ha credden. För oj så bra det vart.

Jag har en lugn kväll. Har jobbat idag, men imorgon är jag ledig och det verkar bli ok väder så kanske man kan sola? Snart dags att komma och kolla på mor och fars hus med. Kanske det hinns med.
Idag har vi också köpt våra biljetter till Gagnef, så på torsdag eller fredag far vi till dalarna för "en festival som känns mer som en stor privat fest". Ja, det låter ju perfekt iaf.

Men jag ska inte bli så långrandig här ikväll tänkte jag.
Så lyssna bara på den här braiga låten.

Fleet Foxes - White Winter Hymn



"I was following the pack
all swallowed in their coats
with scarves of red tied ’round their throats
to keep their little heads
from fallin’ in the snow
And I turned ’round and there you go
And, Michael, you would fall
and turn the white snow red as strawberries
in the summertime
"

Rullbrädor och prällar.

Hejsan svejsan!
 Idag är det söndag vilket betyder att det står mys skrivet på väggarna här hemma. Mys och godis.

Igår hade vi en liten tillställning här hemma, en helt oplanerad sådan. Det började som en liten förfest men snart var vi en tio stycken av blandad sort här hemma på salongsgolvet. Bland annat två brittiska tjejer och en präst. Ja jösses. Men roligt var det och alla var väldigt trevliga. Så idag blev det middag på Pingvin. Mumsigt.
Fortsättningen på dagen kommer att gå i samma tecken kan jag säga. Jag har köpt en godispåse och som vanligt så är sängen alltid lite mjukare och lite godare på söndagen än vad den är resten av veckan. Härligt!

Igår blev det ju ingen sovmorgon för mig direkt. Upp vi åtta och fixa och dona för sen skulle ju Monkeyboy tävla longboard! Exakt halv tio befann vi oss vi landbergsliden och ungefär en timme senare kunde Monkeyboy känna på backen. Tyvärr började det regna så det blev bara ett åk innan det var tävling. Tävling började vi två och det var SJUKT mycket folk. 1000-2000 pers hade klämt ihop sig längst med hela backen för att få se några galningar i skinnställ på rullbräda. Men kul var det och jag var så grymt stolt över Monkeyboy.
Tyvärr blev tävling avbruten efter de fyra första kvalheaten. Det var för mycket publik helt enkelt. Folk fick inte plats och folk lyssnade inte på säkerhetsvakterna utan sprang över banan osv. Riktigt synd faktiskt! Men då vet dom det till nästa år, för de hade nog inte räknat med ett sådant publiktryck kan jag tro. Monkeyboy hade inte fått fortsätta i vilket fall eftersom han körde omkull i sista kurvan. Men som sagt, jag kände mig verkligen stolt för han var grymt duktig och jag tror han kan bli riktigt farlig nu när han känt på det och är mer taggad. Go Monkey!

Och jag filmade hela spektaklet faktiskt! De fyra första kvalheaten med fyra startande i varje. Här är Monkeyboy med, men vem han är, ja det är ju for me to know and for you to find out liksom. Är iaf lite stolt över min filmning, den verkar ha glatt många hitills och har redan över hundra views på YouTube *stolt* Ja, nåt får ju jag vara känd för nu när MOnkeyboy ska göra succe. Jag får helt enkelt bli den filmande flickvännen :)

Här är den.
Landbergsliden Massacre 08.


Ett annat dom mot ett annat vi och jag.

Tjao. Här sitter jag och känner mig slut. Helt slut faktiskt. Slutkörd t.o.m. Så slutkörd så jag typ har domnat bort lite sådär. Känner inte så mycket i övrigt liksom. Tänkte skriva lite glatt här nu men jag kände bara att nej. Jag är trött. Jag är varken glad eller ledsen, bara trött just nu. Ville också lägga in lite glad sommarmusik. Men nej. Jag vill att ni också ska lyssna på det jag lyssnat på mest idag. Och ja... Det är Kent. Jag har varit anti Kent ett tag nu. Men nu har vi hittat tillbaka lite till varandra sådär i smyg. Och gamla låtar är så mysiga. Och jag kan sjunga med i dom högt, och det låter bra. Det är skönt. Jag gillar att sjunga med högt i låtar jag tycker är bra. Speciellt när det dessutom låter bra. Då har jag mitt egna lilla band som är väldigt bra och vi står på största scenen på nån het festival och alla bara älskar oss, mest mig. Vi är huvudnamnet, vi är magneten, det är vår förtjänst att festivalbesökarna fick punga ut närmare 2000 spänn för att snurra runt i leran några dar. Oj, nu flöt det iväg lite där. Men ja, det är lite så det känns. Och det är ju såklart bra känsla. Hallå liksom.

Och inte behöver jag tänka på att Monkeyboy ska få ont i sina rara små öron. Han tryckt ner sig i sitt skinnställ och kastat sig ut för en backe i Munkedal på sin kära longboard. Imorgon ska han tävla, jag kommer såklart vara där och supporta. Känner mig så stolt. Och ingen press på Monkeyboy, nej nej. Att det är 10 000 i vinstpotten spelar ju ingen roll.
Nej, nej, nej. Hrrm.

Så jag sitter här och sjunger mig hes ikväll. Sen kanske jag hittar på nåt annat också. Men ensam vill jag vara en stund. Jag måste vara det ibland. Annars blir jag crazy. Så nu ska jag fortsätta vara ensam en stund och göra sånt jag gör när jag är ensam. Sjunga på festivaler, drömma lite, klicka lite och dansa fult.

Kent - Sundance Kid



"Det var en gång för så länge sen
Du och jag slogs mot dumheten
Vi följdes åt till våra drömmars stad
Vind i håret och vår sikt låg klar

Vi visste allt pojkars övermod
Ett farligt vapen var vår blinda tro
Det var en gång i ett annat liv
Ett annat dom mot ett annat vi och jag

Ambitionen var ett långsamt gift
Du höll ut länge men du föll till sist
Och jag den svage, jag står ensam kvar
En sista rest av en utdöd art och jag

Ammunitionen tog slut till sist
Nu kan ni kalla mig the Sundance Kid
Den fria viljan var vår tonårsdröm
Men vi är bara instinkt, bara djur och allt är lögn

Hör du mig?
Hör du mig?
Kan du höra mig?
Allt vi sagt, allt vi gjort blev en sång för dig"

*Folkets jubel. Linnea bockar djupt, ler stort och kastar en slängkyss mot publiken, skrattar, fortsätter le stort och vinkar mot publiken samtidigt som hon går av scenen. Publikens jubel fortsätter*

Snark.

Aloha!
Jag är ledig. Det är lite sol. Det är mycket bra.
Sov till elva idag. Fast då var jag iofs vaken i två timmar mellan 5 och 7. Har drömt konstiga saker heeeeeeela natten. Kanske blir så när man jobbat mycket och intensivt och sen bara slappnar av? Jag vet inte.

Egentligen skulle vi åkt till Oslo idag och fixat papper och grejer som behövs för att få norskt personnummer. Men en utav oss fick förhinder så vi får vänta tills nästa tillfälle ges. Istället ska jag och Monkeyboys åka till Överby. Jag vill shoppa.

Men först skulle Monkeyboy vara händig en stund och fixa lite saker. Så då väntar jag snällt vid datorn.
Har inte så mycket mer att berätta. Har jobbat de senaste fyra dagarna och då blir det inte att man hittar på nåt annat direkt. Jobbar 100% fram tills på fredag, och då är det rätt långa dagar faktiskt. Ena dagen 14-22 och nästa dag 7-16. Sen är man lite mör. Men nu är jag ledig hela dagen, ända tills imorgon 14.00. :)
So yes yes, det firas med shopping!

Längtar förövrigt tills augustis löning. Då kan jag köpa mig en alldeles egen dator.
Smaskigt.

Att bida sin tid.

Hejhej. Här sitter jag duger. Har gjort det hela dagen. Men nu ska det bli ändring. Någon har blåst i partyvisslan och jag måste genast ner och göra stan. Jag funderar på att invetsera i en vågtång. Är som en locktång. Fast den gör vågor i håret och inte 80-tals fluffkrus. Kan bli najs. Är sugen på förändring. Kanske inte så drastisk som den nedan. Men visst skulle jag göra mig som blondie? Några ljusa slingor kan det nog hända att jag slår till på någon gång. Ska bara avvakta ett litet tag till.
Det är jag bra på.



www.taaz.com

Livet förändras var jag än går.

Håkan Hellström - Gårdakvarnar Och Skit



"Jag vet ett berg dit jag brukade gå
det är så vackert där
Nästan som en tavla
nästan som en tavla över rätt och fel
för man ser gårdakvarnar
men man ser skiten med"

Bannemej.

Nu är det slut. Slapperiet alltså. Nu är det bannemej över.
Igår började jag mitt vikariat på Ryttaren. Där jobbar jag fram tills 3 augusti. 4 augusti börjar jag i Oslo igen. Nästa gång jag har en hel ledig vecka blir alltså i slutet av oktober, början av november. Ja, det är ju dom som har det värre. Men jag har liksom inte kommit in i det än. Men nu får jag ju göra det. Jag är BANNEMEJ rätt redig nu. 
Där har vi ju lyxen med att jobba på mitt oslojobb, vi har ledigt samtidigt som skolorna. Alltså höstlov, jullov och påsklov. Men inte sprtlov vad jag vet. Är inte ens säker på att dom har det i Norge. Men det är ju väldigt härligt iaf. Fantastikt bra att få vara ledig över jul och nyår bara sådär, utan att behöva jobba i mellendagarna eller behöva ta ledigt eller någonting. Skönt!

Men. Nu vill jag inte prata mmer om det. Idag börjar jag 15.30. och vill försöka få tag på ett par tofflor. Därför ska jag bege mig ner på stan en sväng. Vill ha ett par någorlund billiga tofflor, det gör inget om dom är tantiga (tantvarning). Bara dom ger stöd för hålfoten (tantvarning). Jag är så himla plattfot nämligen (töntvarning). Så nån billig kopia av Birkenstock funkar för mig!

Baj.

Fest på Linneas vis.



När vi har fest hos mig, då har vi fest tills lampskärmarna hamnar på sniskan.

Bemerkälsedag.

Igår fyllde jag år. 21. Det är ingen speciell ålder att fylla. Ett år närmare döden. Fast det låter rätt vuxet. Det låter ju lite mer matigt att säga att man är 21, jämfört med 20. Nu är jag TVÅ år från tonåren. My gad.
Jag firade det hela i Lördagskväll med fest här i vår salong. Det var party, jag hade himlars trevligt. Sen firade jag det igår också. Monkeyboy och jag åkte och åt med la familia på bella Gästis i Hunnebo. Det var gott. Vissa dagar är pizza det enda alternativet. Och brulepudding.

Idag fyller min pappa år. det ska vi också fira. Om en stund ska vi bege oss till Bovallstrand för att äta på Bryggcafét. Det blir nog också party. Nu ska jag kila ner på stan och uträtta några ärenden. Tjo.


Stora tänder - Stor aptit.

Aj. Visdomständer. Ett utav Guds straff till människan. Två år. I TVÅ ÅR har jag lidit på grund av dessa totalt onödiga och djävulusiska bissingar. Det enda positiva är att jag iaf har fyra tänder som är väldigt vita. Längst in i munnen.
Idag är jag svullen och öm längst bak i hela munnen. Äta flingor är nästan omöjligt. Sitter just nu och väntar på att flingorna ska bli sådär mjuka och sega så det är bara är att sörpla i sig dom. Inte gott, men någon annan lösning går inte att finna!
Lajnaj needs her food! Stora tänder - Stor Aptit.

Igår var det ju för härligt! Jag cyklade till Skeppsviken och låg och pressade med 150 andra mer eller mindre blekfeta svennar. En och en halv timme klarade jag, sen hade jag svettats bort 75% av min kroppsvikt så då drog jag mig in till stan igen. Åt vegrulle från Pingvin med Andrea och Matilda i skuggan under ett träd. När jag kom hem efter det var det dags att ta det lungt inne i det svala så jag kollade såklart på Top Model.
Senare runt 6-tiden så åkte Monkeyboy, David och jag ut till Rödön och hade det skönt. Jag satt i solen och läste min Elle och jag tog mig faktiskt ett dopp! Kallt som *piiip* men.. Uppfriskande!

Idag ska jag till Göteborg med mamma och pappa. Vi ska kolla på tapeter till mitt rum bl.a. Jag hoppas även på att hinna kika lite på kläder. Chinos på Gina Tricot och jeans på Cheap Monday. det är två saker jag vill kika närmare på. Så nu ska jag in i dushen tror jag. Har iofs inte utvärderat min hårsitutation så kanske jag bara struntar i dushen och kör a la naturell. Vi får se. Klockan nio anländer iaf mamms och papps, så jag har en stund på mig att fundera.

I wish I was a lesbian.

Jo, förresten. Det jag lyssnar på när jag trampar iväg på cykeln måste vara Hello Saferide.
Trallvänligt och glatt. Jag blir glad och trallig.

Hello Saferide - My Best Friend



"And we talk about friends and we talk about records,
talk about life and we’ll talk about death
And we dance in the living room, dance on the sidewalks
Dance in the movies, dance at the festivals, dance, dance
No men ever really dance like this

Damn! I wish I was a lesbian
Damn! I wish I was, and that you were too

Damn! I wish I was a lesbian
Damn! I wish I was, so I could fall in love with you

And you laugh at my jokes and I laugh at your jokes
And I even like the birthday presents you get me
And we dance in the living room, dance on the sidewalks
Dance in the movies, dance at the festivals, let’s dance, dance
No men ever really dance like this

Why don’t, why don’t I fall
Why don’t I just fall in love with you
"

Tillägnar den till mina två bästaste vänner, som vet vilka dom är.
Puss på er.



Den är fin. Och Brun.

Solen skiner, inte en död meteorolog så långt ögat kan nå. Inte nåt Liseberg heller för den delen. Några i sällskapet hade tydligen inte råd och då blev alla opepp och drack vin igår kväll istället. Så nu ligger väl alla utslagna runtom i vår stad. Själv vaknade jag relativt tidigt. Jag har både hunnit äta frukost och kolla på Top Model. Just nu tittar jag igenom första säsongen av Australias Next Top Model. Mycket bra, mycket bra.

Men snart ska jag släpa mig ut i solen och lägga mig någonstans och jäsa. Funderar på att ta cykeln till Gustavsberg eller Skeppsviken. Men FÖRST, allra först, så ska jag köpa en väska på Lindex. Den blir istället för åkpass då... Så det kommer något positivt ur denna lilla Lisebergsbesvikelse. Den är fin, den är brun, den kan bäras på axeln i handtagen och den kan bäras snett över torson med en såndär lång axelrem ni vet. Kan inte komma på vad det kan tänkas heta, men förhoppningsvis är det någon som kan föreställa sig. Men som sagt, det viktigaste, den är fin. Och brun.

Jag vill ha vattenmelon. Tror jag ska köpa med mig en vattenmelon.

If the sun don't shine, a meteorolog will die.

Hej.
Idag ser det ut att bli sommar. Blev skitglad när jag såg på SMHI att det äntligen skulle bli fint väder. ÄNTLIGEN SOMMAR skrek det inne i mitt huvud. Idag känner jag mig mest skeptisk till det hela med sommar i Sverige. Någon har tydligen viskat i någons öra om att de futtiga dagarna som kommer nu kan bli den enda sommaren vi får? Ursäkta mig, men isf kan det vara. Därför sitter jag här nu och sneglar misstänksamt ut genom fönstret var femte minut för att se om det verkligen ser ut som 20-gradig värme utan ett moln på himlen utanför, eller om jag kan upptäcka någon liten aggresiv regndroppe med onda planer.
Men nej, det ser tamejtusan fint ut.

Imorgon åker ett tjejgäng iväg till Liseberg. Andrea, Matilda, Ellen och Linnea. Matilda blev pirrig i magen bara vi pratade om det i måndags, så jag antar att det kommer gå vilt till. Själv brukar jag bli pirrig någonstans mellan parkering av bilen och inköp av åkpass. Men då fanns ju inte den där "Uppsvinget". Helt klart en anledning att vara nervös. Jag har åkt den och jag gillar den, men man blir ju bokstavligen uppkastad till Pärleporten. Så det är ju bara att hoppas på att man kommer in ifall det skulle hända nåt.

Idag har jag tvättid. Det är därför jag sitter här en aningens tidigare än annars, men det är skönt. är kan jag dra på med nåt djupt om att jag nu ligger steget före när jag sitter här och ser dagen vakna och bla bla. Jag besparar er det, tror ni kan det där dravlet utan min hjälp.

Nu ska jag vänta på att mina vänner vaknar och tvätthögen försvinner. Sen stryper jag en meteorolog om det inte är MINST 22 grader när jag sticker ut näsan. Jag kräver sol och värme.
Mwha.

RSS 2.0